Tips en trucs voor ondernemers

Locanza gelooft dat lokale ondernemers een mooie toekomst voor zich hebben maar dat de tijden zijn veranderd. Dit vraagt om een andere manier van promoten waarbij de online wereld en fysieke verkoop elkaar versterken. De Locanza all-in-one promotie app brengt deze twee werelden op originele wijze bij elkaar.

Onderstaand enkele tips en trucs om het maximale uit de Locanza app te halen. Uiteraard is het aan jou als ondernemer om te bepalen welke tips en trucs het beste jouw winkel passen:

TIP 1: Geeft de QR code van jouw promotiekanaal zoveel mogelijk aan klanten die jouw winkel hebben bezocht

en/of die bij jouw winkel hebben gekocht. Jouw promoties worden hierdoor zeer effectief en exclusief met grote kans op herhalingsaankopen. We raden je daarom af om de QR code van jouw promotie kanaal via social media te delen.

TIP 2: Toegang tot jouw promotiekanaal is een cadeautje voor de klant.

Een klant die fan wordt van jouw promotiekanaal krijgt toegang tot exclusieve promoties, cadeaus en loyaliteitpunten. Een mooi moment om samen feestelijk bij stil te staan.

TIP 3: Geef persoonlijke cadeautjes waardoor nieuwe klanten vaste klanten worden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een nieuwe klant pas na een aantal koopbelevingen een vaste klant wordt. Als ondernemer kun je dit stimuleren door de klant bij de eerste betaalde bezoeken een klein cadeautje te geven. Het geven van een persoonlijk cadeautje is tevens een mooie gelegenheid om de klant bekend te maken met het assortiment van jouw winkel. Een cadeautje kan door de klant bij het volgende betaalde bezoek worden ingewisseld.

TIP 4: Geef met het doel om meer omzet te krijgen.

Korting kan voor de klant een signaal zijn dat de ‘normale’ prijs wellicht te hoog is. Besluit je als ondernemer om jouw klant iets te geven via een persoonlijk cadeau of cadeaupromotie, zorg er dan voor dat hierdoor jouw klant bereid is om meer bij jou te kopen. Zo ontstaat er een mooie win/win tussen ondernemer en consument.

TIP 5: Benadruk als ondernemer het ambachtelijke of jouw passie.

Laat in je promoties zien dat jouw producten en diensten op ambachtelijke wijze zijn geproduceerd of wat jouw drijft als ondernemer. Neem ze via promoties mee in jouw passie. Passie is aanstekelijk en zal klanten zeker over de streep trekken om vaker en meer bij jou te kopen.

TIP 6: Volg ons Locanza kanaal via de Locanza app voor nieuwe tips en trucs.

Wij zijn daarnaast ook erg benieuwd naar jouw ervaringen, tips en trucs. Wij horen ze graag van je.

© 2021 Locanza.com. Alle rechten voorbehouden.

Ondernemers